Startpagina | Nieuwsbrief | Sitemap | Disclaimer
U bevindt zich hier: Startpagina » Energiemanagement » Kwaliteitslabels

Kwaliteitslabels

Kwaliteitsverbetering
Als woningcorporatie, institutioneel belegger of particulier verhuurder streeft u naar een marktconform woningbezit, ofwel naar de juiste kwaliteit tegen de juiste prijs. Technisch onderhoud, (sociale) verhuurbaarheid en financieel beheer zijn aspecten daarvan. Een EPA, uitgevoerd door Slim Energiebeheer, biedt informatie voor verdere verbetering van uw woningvoorraad, met name op het gebied van wooncomfort en energielasten. Een EPA-rapport biedt nuttige informatie voor uw lange termijn onderhoudsplanning op tactisch en strategisch niveau.

Investeren en profiteren
Naarmate de energieprijzen stijgen, neemt het gewicht van deze kostenpost binnen de totale woonlasten toe. Er zijn al gevallen bekend waar de energierekening de huurprijs voorbij streeft. Dat betekent dat steeds meer huurders positief zullen staan tegenover energie-investeringen als zij daar direct van profiteren: een redelijke huurverhoging in ruil voor een substantieel lagere energierekening, plus een comfortabeler woonklimaat. EPA betekent dus in toenemende mate voor alle partijen verantwoord investeren en profiteren!

Beheer van uw woningvoorraad
Na het invoeren van de gegevens voor het verstrekken van het EPC, is Slim Energiebeheer ook de partner voor het beheren van uw woningvoorraad. Slim Energiebeheer heeft een eigen systeem ontwikkeld op basis van gecertificeerde software, waarmee u op een eenvoudige en snelle manier de mutaties kan invoeren, waardoor het certificaat via Slim Energiebeheer verkregen kan worden. Deze webbased tool levert naast de mutatiemodule ook strategische en beleidsmatige informatie over uw woningbestand.

Het opnemen van Woningmutaties
De mutatieopzichter zal tijdens zijn inpsctie bij de vertrekkende huurder tevens nagaan of de gegevens in de EPA-database correct staan vermeld, zodat voor de betreffende woning het juiste label wordt afgemeld. Een uitstekend moment om van doie woningmeer gegevens op te nemen (over comfort, milieu en veiligheid). Wellicht een afweging om deze functie uit te bestden, met name bij (tijdelijk) tekort aan hiertoe deskundig opgeleide eigen mensen.

Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.